The Glow Up in Parijs

The Glow Up in Parijs

2 minuten lezen – Tijdens deze trip hebben we eigenlijk pas écht ontdekt hoe belangrijk selfcare & selflove is

Op uitnodiging van het Franse MWASI Collectif hebben we het #NYANSAPOFEST bijgewoond. Het waren drie dagen gevuld met o.a. workshops en performances.

Self care & self love

Tijdens deze trip hebben we eigenlijk pas écht ontdekt hoe belangrijk selfcare & selflove is voor vrouwen die gewend zijn iedereen tijd, energie en aandacht te geven behalve zichzelf. Selfcare & selflove zou volgens ons een vast onderdeel moeten zijn van je dagelijkse routine. Het #NYANSAPOFEST heeft ons alleen maar gesterkt in dat idee.
We hebben tijdens de afgelopen 3 dagen o.a. van BLMUK​ (Black Lives Matter UK) en het Franse MWASI – Collectif Afroféministe gehoord dat er behoefte is aan ruimtes en tools voor zwarte vrouwen ‘to breathe easy’.

Nederlandse context vs. de wereld

Niet alleen de Nederlandse context vraagt om deze veilige ruimtes. Na ons panelgesprek met verschillende organisaties uit o.a. Spanje (Afroféminas​), Zwitserland (Collectif Afro-Swiss​), Brussel (Mwanamke Collectif Afroféministe Belge​) en Frankrijk (Sawtche – Collectif afroféministe ​/ SciencesCurls) blijkt de behoefte er te zijn. De meest hardcore activisten vertelden zelf ook behoefte te hebben aan The Glow Up.

So y’all, this won’t be the last time we’ll be connecting with our sisters abroad. Because we all deserve to breathe easy.

We hebben een unieke kans gekregen om Parijs te zien en te leren kennen vanuit een minder toeristisch perspectief. Écht contact maken met de mensen die er dagelijks wonen en werken was een kostbare ervaring. De vrouwen die we mochten ontmoeten hebben een onuitwisbare indruk op ons gemaakt en dat heeft ons weer doen inzien dat voor jezelf zorgen – echt goed voor jezelf zorgen – uiteindelijk hetgeen is waardoor je anderen kunt helpen. Natuurlijk waren er ook toeristische momenten waarvan we intens hebben genoten. Niks zoals heel Parijs doorkruisen met de metro, om een speciaal ijsje te halen bij een Franse McDonalds die je hier niet kunt krijgen (nom!).

Meer over Parijs op onze Instagram page:  www.instagram.com/theglowupnl

Meer over Parijs op onze Instagram page:

www.instagram.com/theglowupnl

 

Special shout out naar Iamshero_org’s own Hélène Christelle & Ashaki Leito, oprichtster van Miss Black Hair NL. Dit reisgezelschap was alles wat we nodig hadden om hier een succesvolle trip van te maken.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

TGU picks

A Champagne Celebration

Op vrijdag 19 januari was het tijd voor de vierde editie van The Glow Up. De edities lijken voorbij te vliegen en we zijn dankbaar ook deze met jou te hebben kunnen vieren.

Read More