Wat doen we aan naar Black Panther?!

Wat doen we aan naar Black Panther?!

Oké dames… Het is bijna tijd voor de première van Marvel’s Black Panther! So let’s get in formation!

via GIPHY

Will Smith clap!

Afgelopen week was de Amerikaanse première van wat nu al een legenadrische film beloofd te zijn: Black Panther. En girl, wat hebben wij er een zin in! Ik ben alvast aan het shoppen in mijn eigen kast en heb een heel Pinterest bord vol inspiratie. Maar ik ben de beroerdste niet en heb hieronder voor jou een aantal outfits klaar staan die jou wat outfit inspiratie kunnen bieden voor een Black Panther movie night. Dit is namelijk niet je alledaagse ‘even-naar-de-film’-film. Nee, dit is dé film waarvoor “everybody black” (Issa Rae voice) flink gaat uitpakken. Including me. 

Representation matters

Het hele Hollywood en fantasierijk ‘Afrika’ perspectief opzij gezet, de grotendeels zwarte cast en zwarte regisseur maken dat ik bijna niet kan wachten tot de komende week aanbreekt. Zoveel melanin op het grote scherm, zoveel representatie. Love it! De première en buzz die deze film creëert zijn wel een eyeopener van hoe welkom zwarte films van dit formaat zijn. Over de hele wereld worden er #BlackPantherChallenges georganiseerd (zodat kinderen van ouders met minder financiële middelen Black Panther ook kunnen zien). En op social media doet de hashtag #whatBlackPanthermeanstome de ronde. Representation matters. 

Lees ook:  Lees ook het artikel van Heleen Debeuckelaere en Hélène Christelle Munganyende over zwarte Westerse verbeelding in Hollywood m.b.t. Afrika.

Lees ook:

Lees ook het artikel van Heleen Debeuckelaere en Hélène Christelle Munganyende over zwarte Westerse verbeelding in Hollywood m.b.t. Afrika.

Meer lezen

 

Bovenstaande voorbeelden geven aan hoe belangrijk representatie is. En hoe erg mensen van kleur ernaar snakken. In Nederland hebben we nog een lange weg te gaan. Al zie ik om me heen steeds meer content creators van kleur die heel unapologetic zijn over hun manier van media maken. Als we deze trend met z’n allen doorzetten, kunnen we in een mum van tijd ook in Nederland een film kijken die zoveel moois brengt en losmaakt.

Terug naar de outfits

Fantaseer even lekker met me mee en neem hier alvast een kijkje wat sterren als Michael B. Jordan, Angela Bassett en Lupita Nyong’o aan hadden bij de premiere van Black Panther. En vind daarnaast outfit inspo voor jouw eigen outje voor dit toch wel speciale evenement.

Wakanda Takeover. #BlackPantherSoLit #WelcomeToWakanda

Een bericht gedeeld door Lupita Nyong’o (@lupitanyongo) op

Nu heb je gezien wat de sterren aan hadden naar de première, maar wat doen we aan naar The Black Panther première in Nederland?

1. All black outfit

Ga voor 'all black' met je boo naar de Black Panther première.

Ga voor 'all black' met je boo naar de Black Panther première.

2. Afrocentrische outfit

Afrocentrisch en fabulous!

Afrocentrisch en fabulous!

3. Wakandan outfit – traditionele outfits

De première van The Black Panther is natuurlijk het perfecte moment om je heritage te laten zien. Waar staat jouw moederland bekend om? Is het een uitgebreide haarstijl of juist een soort stof? Girl, dit is de tijd om er helemaal voor te gaan! We hebben hieronder alvast wat inspiratie voor je klaar staan.

Rep jouw land tijdens de première!

Rep jouw land tijdens de première!

4. Ga met je hele girl squad

5. Wrap it up!

Je kunt ook in all black met een statement head wrap.
Bron: Pinterest.

 

Tot slot…

En tot slot: wat doen we als Black Panther een slechte film blijkt te zijn? Welp, we’re gonna fake it till we make it. We zullen deze film supporten till the wheels fall off. We zijn helemaal hier voor alle black excellence die Black Panther te brengen heeft!

 

Meer TGU

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

TGU picks

A Champagne Celebration

Op vrijdag 19 januari was het tijd voor de vierde editie van The Glow Up. De edities lijken voorbij te vliegen en we zijn dankbaar ook deze met jou te hebben kunnen vieren.

Read More