7 praktische tips voor meer magie in je leven

4 minuten lezen

Als er iets wat ons kenmerkt als mensen, is het wel onze hunkering naar de toekomst. We zijn altijd onderweg naar alle dingen die ons ‘toekomen’ maar die toch nét buiten handbereik blijven. Logisch, want als je één doel hebt bereikt, is daar alweer het volgende waarmee je je direct bezig houdt. Maar juist in de vluchtige momenten van “nu”, waarvan er iedere dag ontelbare aan ons voorbij gaan, vinden we de magie die we ver in de toekomst zoeken. Dus niet later, maar nu. Niet ver weg, maar hier. Wat ons brengt bij de vraag die iedereen alleen voor zichzelf kan beantwoorden: Geloof je in magie? En zo ja, ben je bereid om er – aan de hand van  7 praktische tips – actief naar op zoek te gaan?

“Welkom op aarde, onthoudt wie je bent”

Als je bij je geboorte een handboek kreeg over hoe te leven op aarde, zou er naar mijn idee eigenlijk maar een zin in moeten staan. “Welkom op aarde, onthoudt wie je bent.” Te vaak laten we ons definiëren door de ogen en de mening van anderen. Onze authentieke  zelf gaat al snel en vroeg verloren als we anderen toelaten ons te vertellen wie we zijn of waartoe we in staat zijn. Daag jezelf daarom uit en neem de komende dagen de tijd om opnieuw  magie te ervaren in je leven. Maar voordat we verder gaan en je ernaar op zoek gaat op plekken waar je het niet zult vinden val ik maar meteen met de deur in huis: Jij bent het, jij bent de magie. Ben je klaar om te zien hoe krachtig je bent? Begin dan hier:

1. Onderzoek het thema van je leven.

Is er een bepaalde situatie waarin je steeds maar lijkt te belanden? Zoals Whitney Houston in de nineties zong is het weer: “Same script, different cast” Het is juist die rode draad in je leven waar de meeste magie zit. Je bent er immers altijd bij betrokken. Is je thema niet uplifting? Own het. Niet meer: “iedereen waarmee ik een relatie heb gaat vreemd”, “mijn werk is gaar” of “dit lukt nooit” want dat zijn van die thema’s. En als het voorkomt, want dat zal het: (H)erken het, expose het voor wat het is en leer de lessen die het je biedt. You’ve just leveled up sis. Whew! So unbothered.

2.  Doe een beroep op je fantasie

Ken je het verhaal “A Neverending Story”? Het gaat over een jongen die een rijk genaamd Fantasia redt met zijn fantasie voordat “het Niets” alles verslindt (je weet wel, die ene film met die vliegende hond of wat het is). Anyway, een prachtige metafoor over hoe onze fantasie vaak in strijd is met ons logische verstand. But think about it, hoe logisch alles om je heen ook lijkt. Alles wat je ziet, draagt of gebruikt bestond ooit alleen in de fantasie van iemand anders. Vaak namen anderen dat niet eens serieus tot het er was. Iedere ontwerper of succesvolle creative kan dat beamen. Maar hoe ver reikt jouw fantasie? Wat zie je als mogelijk of als onmogelijk. En als je het als onmogelijk ziet, hoe komt dat eigenlijk?

3. Stel je grenzen en eer ze.

Oké, nu je weet dat jijzelf de magie bent is het belangrijk om goed te weten wat je grenzen zijn. Ongeacht je opvoeding of wat je aangeleerd werd als ‘beleefd’ heb jij – en alleen jij –  het alleenrecht als het gaat om het bepalen van wat je wel en niet wilt. En eerlijk, soms moet je iemand wel duidelijk (en een tikkeltje onvriendelijk) jouw waarheid zeggen als dat betekent dat je jouw magie ermee beschermt. Uiteindelijk voel je het aan als iemand niet goed is voor jouw type energie. Het voelt niet ‘goed’ om samen te zijn. Voel je dan sterk genoeg om de nodige afstand te bewaren en zo nodig banden te verbreken.

4. Leer jezelf kennen: hou een journal bij

Je bent letterlijk een opsomming van al je gevoelens en gedachten, die weer allemaal resulteerden in keuzes die je gemaakt hebt. Yep, de goede én de slechte. Ik kan je één ding vertellen, dit besef was zó confronterend dat mijn hart er pijn van deed. Hoezo, ik kan zelf de regie nemen en dat kon ik altijd al? Door een journal bij te houden, ontdek je binnen een paar dagen de hoofdpunten waaraan je het meeste denkt of aandacht schenkt. Zo kun je meteen zien of je jouw magie inzet om het leven te bouwen wat bij je past, of niet. Ook de manier waarop je jezelf leert kennen moet bij je passen. Download bijvoorbeeld een dagboek-app of koop een notitieboekje en een fijne pen voor die authentieke ervaring. Erykah Badu approves!

5. Self care, self care en nog meer self care.

Het is en blijft lastig. Ja zeggen als je nee wilt zeggen. Ergens te lang blijven terwijl je al lang weg wilt. Iets doen waar  je niet achter staat. We maken het allemaal mee. Als er een ding is wat ik geleerd heb, is dat je er niets aan hebt als anderen gelukkig zijn terwijl je zelf kapot gaat van binnen. Het komt de magie ook zeker niet ten goede. Goed voor jezelf zorgen is zorgen voor de magie zelf omdat jij het bent remember? Therefore, Self care is sacred and taking care of yourself  is Holy AF!

Self care is not selfish.

“Dankbaarheid zit in het besef van een mooie situatie.”

6.  Bless, alles.

Je hebt vast weleens gehoord dat het het opschrijven van dingen waar je dankbaar voor bent is als extra brandstof voor magische gebeurtenissen. Maar eerlijk gezegd kan ik het niet. Ik heb het vaak geprobeerd maar het voelde toch raar en geforceerd om ineens een lijstje te maken van dingen waar ik dan dankbaar voor ben. “Ja duh, dat ik gewoon leef ofzo dan denk ik? Dat ik loop, en adem? I don’t know.” Ik maakte het gewoon raar en awkward. Tot ik me realiseerde hoe vaak ik (en Rowan trouwens ook) iets in de zin zeg van “wow bless” of “zo(oooo), blessings“. En dat is het. Dankbaarheid zit in het besef van een mooie situatie. Zolang je die waardeert en de blessings ziet, draait de afdeling “magie” speciaal voor jou overuren.

7. Blijf in het hier en nu.

Hoewel onze fantasie ontzettend rijk is en op veel punten de bron is van de magie zelf, is er een groot deel van verborgen in het huidige moment. In het nu. Zit je bijvoorbeeld, of sta je? Heb je het warm, koud, of is het precies goed? Check regelmatig hoe jij je voelt in “nu”-momenten. Hoe veel mooie momenten ik niet echt beleefd heb omdat ik klungelend een foto wilde maken voor “later”, is de ironie op zich hé. Laten we de momenten die ertoe doen weer echt beleven, bijvoorbeeld tijdens een Glow Up. Ik ben vooral benieuwd wat er gebeurt als we alle magie waaruit we bestaan bij elkaar brengen en de volledige wereld ermee overspoelen. You think they’re ready?

Deel dit artikel dan vooral en volg ons op sociale media voor dagelijkse feelgood momenten ! #blackgirlmagic yo.

Meer TGU

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

TGU picks

A Champagne Celebration

Op vrijdag 19 januari was het tijd voor de vierde editie van The Glow Up. De edities lijken voorbij te vliegen en we zijn dankbaar ook deze met jou te hebben kunnen vieren.

Read More